A masszázsmedence pozitív hatásai az egészségre

jakuzzi

Manapság egyre több család tölti el az idejét wellnessezéssel, a hosszú hétvégékre mindig megtelnek a haza wellness szállodák. Az otthoni wellness is egyre népszerűbb, egyre többen vásárolnak masszázsmedencét, amely kiváló kikapcsolódásra, és ideális helyszíne a barátokkal való közös együttlétnek. Ugyanakkor a jakuzzi rendszeres használata kimutatott egészségjavító hatással rendelkezik.

Megéri az egészségbe fektetni?

Az egészség megelőzés egyre inkább központi helyet foglal el az emberek gondolkodásában, nagyon sokan gondolják azt, hogy a jó közérzetbe és az egészségbe érdemes befektetni. Olyan hosszú távú beruházás, amelynek előnyei idősebb korunkban sokszorosan térülnek meg. Az otthoni masszázsmedencék egyre felkapottabbak, és a széles körű kínálat azt mutatja, hogy ma már egy cseppet sem luxus, hiszen mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő, vagy a pénztárcájához megfelelő darabot.

A masszázsmedence pozitív hatásai

Mielőtt bárki jakuzzi vásárlásra szánná el magát érdemes megismerni az előnyeit. Fontos tudni, hogy a jakuzzi egy olyan összetett tulajdonságokkal bíró termék, amely akár négyévszakosan is kihasználható, és minden évszakban más és más élményt nyújthat. Ráadásul egy exkluzív pezsgőfürdő akár a kertünk vagy teraszunk dísze is lehet. Számos pozitív hatását megismerve előfordulhat, hogy inkább hosszú távon gondolkodva, egy prémium minőségű darab vásárlása felé billen el a mérleg serpenyője.

Ellazulás, relaxálás

A hidromasszázs lényege az, hogy olyan vízsugár masszíroz, amely a meleg víz, és a friss levegő keveréke, és a vérkeringést fokozza a levegő és a víz összhangja. A fúvókákon áramló víz átmasszírozza és ellazítja az izmokat. Ennek eredménye az, hogy az elmerült test elveszíti a 90 százalékát ebben az állapotban, így az izmok és az ízületek felszabadulnak a rájuk nehezedő teher alól. A vízsugár ellazítja az izmokat, megnő a szervezetben a boldogság érzetet keltő endorfin szint, és természetes fájdalomcsillapítóként hat. A meleg vízben ellazulva felfrissülünk szellemileg, és fizikálisan egyaránt, és a különféle méreganyagok távoznak.

Egészségügyi problémákra gyakorolt hatása

A különböző mozgásszervi problémák, anyagcsere és keringési problémák enyhülnek, és jó eredmények érhetők el a reumatikus panaszokkal szemben is. A meleg vízben töltött idő csökkentheti a krónikus fájdalmakat, a fejfájást és a gyors szívverést. Betegség, vagy műtét után a szervezet gyorsabb regenerációját biztosítja.

Minőségi alvás

Egy hosszú jakuzzi után nem csak könnyebben megy az elalvás, de pihentetőbb is lesz az alvás az idegrendszer stresszmentesítődése miatt.

Cellulit eltüntetése

A cellulit, vagy narancsbőr igen gyakori bőrprobléma, kortól és testalkattól függetlenül kialakulhat. A közhiedelemmel ellentétben nem a túlsúly váltja ki. A rendszeres jakuzzizással és a kúraszerűen végzett cellulit kezeléssel hosszú távon tüntethető el sokaknak gondot okozó esztétikai probléma.

Milyen jakuzzit válasszak?

A kerti jakuzzi

A nagyobb kerttel, területtel rendelkezők általában a szabad ég alá, esetleg félig fedett terasz alá helyezik el a jakuzzit. Fontos tudni, hogy csak egyszerűen nem helyezhető le a földre, vagy a fűre, előtte egy legalább 10 cm-es alapot kell készíteni betonból. Már burkolt területen pedig vízszintes és sima területre kell telepíteni.

A felfújható jakuzzi típusok igen népszerűek a kis területtel rendelkezők körében, de azok számára is jó választás, akik folyamatos jövés-menésben vannak az állandó otthon és nyaraló között, így akár egy mozdulattal vihetik magukkal. Bár az is igaz, hogy a közel 800 liter víz folyamatos leeresztegetése nem nevezhető környezetbarát megoldásnak, de a lényeg ebben az esetben a „helyhez nem kötöttségén” van.

Kicsit olcsón vs. nagyot drágán?

Érdemes átgondolni, hogy egy nagyobb méretű jakuzzi ára nem feltétlenül sokkal drágább, és ha alaposan átolvassuk az olcsó masszázsmedencék paramétereit, akkor kis számolással rájövünk, hogy hosszabb távon kicsit többért igaz, de jóval többet kaphatunk: egyrészt kényelemben- férőhelyek számában, üléspozícióban, vagy akár masszázsfunkcióban is.

A jó ajánlatokért érdemes a www.hawaj.hu weboldalt felkeresni, ahol nagy választékot találhatunk a különféle ár-érték arányú masszázsmedencékből.