Costa del Sol látnivalók

Costa del Sol látnivalók

A Costa del Sol Spanyolország egyik legkedveltebb turisztikai központja. A tengerparti nyaralóhelyein minden feltétel adott a gondtalan nyaraláshoz. Különböző civilizációk maradványai, mór kori városromok a történelmi látnivalók kedvelőinek, de a térség számtalan kirándulási, szórakozási lehetőséggel rendelkezik. Nevezetessége a közelben lévő Nerja barlangok, valamint látható Európa legnagyobb krokodilja is.

Costa del Sol legjobb települései

A Costa del Sol Málaga tartomány 150 km hosszú partvonala, amelynek fő attrakcióját a térség igen kellemes éghajlata, és s tengerparti strandjai jelentik. A változatos partszakaszon az arany homokos strandok mellett a csendes öblök egyaránt megtalálhatók. A Costa del Sol két részre osztható, a keleti és nyugati részre, melynek középpontjában áll Malaga városa. A Costa del Sol fő kapuja Malaga repülőtere, amely a városközponttól öt kilométerre nyugatra található.

Torremolinos

Torremolinos a Costa del Sol egyik legnépszerűbb települése, közel fekszik Malagához, így a repülőtér is könnyen megközelíthető. Rendkívül jó vasúti összeköttetése révén a környező Costa del Sol települései is elérhetők. A város partvidékének jelentős része tengerparti strandként kiváló pihenési lehetőséget kínál. A családos nyaralók szempontjából előnye, hogy itt található a családbarát vízipark az Aqualand Torremolinos és Európa egyetlen krokodilparkja. A parkban több mint 200 krokodil látható a bébitől a hatalmas 500 kg-os felnőtt példányokig. Híres lakója a Gran Paco, Európa legnagyobb krokodilja, amely öt méter hosszú és nehezebb 600 kg-nál.

Torremolinos

Fuengirola

A környék kedvelt nyaralóhelye Fuengirola, amely a repülőtérről 25 km távolságra található, és közel tíz kilométeres stranddal rendelkezik. A városban történelmi nevezetességek is találhatók, például a mór uralom idejéből származó Sohail-kastély. A hely történelme iránt érdeklődők felkereshetik a Helytörténeti Múzeumot, valamint egy római kori fürdőház romjait. A kisgyerekes családok Fuengirolában egy kis víziparkban az Aquamijasban szórakozhatnak. Az adrenalin kedvelőknek a 100 méter hosszú zip-line ajánlható, amely a város folyótorkolatán keresztül halad el a vár mellett a városi strand nyugati végébe.

Fuengirola

Mijas

Fuengirolától délre egy domboldalon található Mijas falu, amely festői hely az elhelyezkedése miatt. A falu már a föníciaiakkal, görögökkel és a rómaiakkal is kiterjedt tengeri kereskedelmet folytatott, viszont a történelmét a vizigót és mór uralom is jelentősen befolyásolta. Mijásból érdemes ellátogatni az északabbra fekvő közeli Frigilianaba, amelyben csodálatos mór kori óváros romjai találhatók.

Nerja

Malagától keletre fekvő Nerja nemcsak tengerpartja miatt, hanem természeti látnivalói miatt is kedvelt település. A város fő nevezetessége a Museo de Nerja és a Nerja barlangok – amelyek Spanyolország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. A barlangokban, amelyek a föld alatt öt kilométer hosszan húzódnak- neolitikus barlangrajzok találhatók, valamint a világ legszélesebb, természetes kialakulású oszlopa.

 A Földközi-tenger felett található Maro-Cerro Godo sziklák kedvelt a túrázók körében, a városból számos turistaúton érhető el, és csodálatos panoráma nyílik a tengerre.

Nerja

Benalmádena

Benalmádena kisvárosa tökéletes választás nyaralásra, és kirándulásra. A Costa del Sol egyik gyöngyszeme kedvelt a családos nyaralók, és a párok körében, hiszen a remek éttermek, szórakozóhelyek és a kiterjedt strandok mellett olyan szórakoztató élményeket is kínál, mint a Tivoli World vidámpark, és a Sea Life Benalmádena aquárium. A város könnyen megközelíthető a vasútvonala révén. Két részből áll, a forgalmas part menti Benalmádenából, és az óvárosból a Benalmádena pueblo-ból. Nevezetessége a középkori Colomares-kastély a Castillo de Colomares, amely nyitva áll a látogatók előtt.

Spanyolország utazási tippek
Spanyolországi nyaralás
Playa de Muro
További utazási tippek
Pisa látnivalók
Skocjan barlang
Salerno szállás
Montmartre
Duisburg
Blue Grotto
Utazási ajánlatok
Green Bungalows Hotel Apartments