Doboz Bár

doboz budapest

A Doboz Bár Budapest egykori zsidónegyedének a szívében a Klauzál utca 10. szám alatt található. Az egyik legexkluzívabb romkocsma nemcsak a romkocsma rajongók, de a különféle zenei programok kedvelőinek is egyik leglátogatottabb helyszíne.

A mintegy 1500 fő befogadására alkalmas szórakoztató komplexumban az italok és kitűnő grill választék mellett heti négy estén remek zenei hangulatban részesülhet a szórakozni vágyó közönség.

A Doboz két tánctermében három rezidens DJ kavarja meg a levegőt, itt biztosan megtalálhatóak a legújabb RnB, és House slágerek, de az újdonságok mellett a régi klasszikusok is felcsendülnek. A tökéletes bulik hangulatának a megörökítéséről profi fotósok gondoskodnak, az életképek pedig a Doboz weboldalán is megtekinthetőek.

Az enyhébb évszakokban a Doboz kertje kínál felfrissülést, a környék legidősebb fájának lombjai árnyékában.

Külön érdekesség a kertben található gorilla, amely Szőke Miklós Gábor keze nyomát dicséri, de a gorilla mellett a művész alkotta az épület homlokzatának és a belső bár dekorációját.

Az ikonikus logó terve Laki Eszter grafikusnak köszönhető, aki a Doboz mellett számos budapesti szórakozóhely dizájnjának kialakításában vett részt és a tapéták, plakátok mellett a dizájn is az ő tervei szerint készültek.

doboz budapest

Az épület emeletén lévő régi lakásokból a Doboz arculatával összhangban lévő helyiségeket alakítottak ki, amelyekben akár irodák, show room-ok, műtermek is helyet kaphatnak, de privát bulik helyszíneként bárki kibérelheti.

A Doboz helyt ad fiatal művészek munkáinak is, a már említett King Kong mellett a Harapós Kutya szobra mellett a Grill bárt a „Polip” díszíti. Az épület kialakításánál a tulajdonosok azt tartották szem előtt, hogy a műemléki környezet nyomait átörökítsék, a bútorzat kialakításához retró bútorkereskedésből szerezték be a szükséges kellékeket. Ugyanakkor a mosdókban Zsolnay kerámiát is felfedezhetnek a szakértők szemei.

A szórakozóhely biztonságos üzemeltetésére, a nagy befogadó méretre tekintettel biztonsági berendezésekkel, és több vészkijárattal láttak el.