Horvátországi üdülés: itt mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő nyaralást

Horvátországi üdüléshez az áprilistól októberig tartó időszak a legkedvezőbb. A levegő hömérséklete nyáron a 38°C-t is eléri, a tenger hőmérséklete ilyenkor az igen kellemes 26°C-ra melegszik. A júliust és az augusztust azoknak ajánljuk, akik szórakozni szeretnének, változatosságot és kihívásokat keresnek. A hajóbérlés Horvátország partjain több szempontból is előnyös, mivel a hosszan tartó meleg időszak, a tagolt tengerpalt, rengeteg történelmi látnivaló a partok mentén különösen vonzóvá teszi a tengerparti nyaralást, mindezt a hajózás kifejezetten izgalmassá teheti.

Horvátország sokszínűsége ugyanakkor elegendő nyugalmat kínál azoknak is akik a diszkóktól távol, elsősorban a kikapcsolódásra és a regenerálódásra vágynak. Tavasszal enyhe az időjárás, bár időnként bőségesen esik az eső. A kora ősz ideális azoknak a vendégeknek, akik a nyugalmat keresik.

A csúcsidényen kívül a strandok már nem zsúfoltak, és a szállások ára is lényegesen alacsonyabb, miközben az időjárás még sokáig kellemes.Itt mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő szálláshelyet, hiszen a luxusigényeket kielégítő szolgáltatások éppúgy megtalálhatóak, mint a szerényebb, olcsóbb üdülési lehetőségek.

Dubrovnik

Dubrovnik a Földközi-tenger területének a leghíresebb és a nevezetességeinek köszönhetően bátran állíthatjuk, hogy a  legjelentősebb műemlékvárosa. A rengeteg történelmi és művészettörténeti emlékkel rendelkező,  eredeti állapotába fennmaradt Óvárost az ENSZ az elsők között választotta  a Világörökség részévé. Dubrovnik földrajzilag védett fekvésének  köszönhetően kellemesen enyhe klímájú, rendkívül dús mediterrán vegetációja. Dubrovnik szállások bővebben.

dubrovnik

 

Rovinj

Rovinj városát az ideutazók az Adria ékszerének is hívják,mivel a táj ahol fekszik nagyon szép festői környezetben található. Csendes, szép kis öblei, az itt látható tájba illő kis házai méltán igazolják ezt az elnevezést. A forgalmas kikötője állandóan élettel teli, a piacot felkeresők számára egy igazi halászfalu életét tükröző látványosság tárul. Rovinj szállások bővebben.

rovinj

 

Pula

Pula óvárosa elsősorban a hatalmas amfiteátrumról híres, de tengerpartja is igen kellemes, nem véletlenül vált a legnépszerűbb üdülőhelyek egyikévé az elmúlt évtizedben. Az Aranykapu tulajdonképpen Pula bűbájos óvárosához jelent egyfajta bejáratot, ezt a kaput Krisztus előtt 31-ben emelték, azóta emelkedik méltóságteljesen a magasba. A kapu tervei illetve tulajdonképpen a kivitelezése is Salvia Postuma Sergi nevéhez kapcsolódik, ugyanis az ő ötlete volt a kapu és mintegy köszönetként, megbecsülése jeleként építette. Pula szállások itt.

pula strandok