Katar utazás

Katar a turisták előtt a 90-es években nyitotta meg kapuit, de mégis kevés turista érkezik ebbe a gyönyörű országba. Dubaihoz hasonlóan Doha is rohamléptekben fejlődik, hatalmas felhőkarcolók, luxusszállodák, bevásárlóközpontok sokasága várja a turistákat.
Amiért érdemes utazni : a homokdűnékkel tűzdelt sivatagok, a pálmákkal szegélyezett tengerpart, az ősi sziklarajzok és erődítmények, a kifinomult építészet, az iszlám kultúra, a beduin szellemiség, a vízi sportok és a sivatagi szafarik miatt.

A főváros, Doha. Hotel egyedül Dohában található, tehát a többi város is csak innen kiindulva kereshető fel. A Katar Nemzeti Múzeum akváriumán kívül a tengerészeti kiállításáról, a sivatagi emberek életét bemutató kiállításáról, a csillagászati és az olajipari gyűjteményéről nevezetes. A Néprajzi Múzeumot egy régi, hagyományos katari házban rendezték be, és itt mutatják be az olajárrobbanás előtti katari mindennapokat. Az Aladdin Királyság az Arab-öböl legnagyobb szórakoztatóközpontja.

Umm Salal Ali a krisztus előtti harmadik évezredből származó sírboltokról híres.

Zubara az ország történelmének egyik legfontosabb települése, ennek nyomait azonban csak a környékén található erődromokon fedezhetjük fel, a városban található erőd ugyanis mindössze 70 évvel ezelőtt épült.