Maldív-szigetek nyaralás

maldiv

Az Indiai óceán közepén, Afrika és Ázsia között, Indiától és Sri Lankától délre terül el az a 2000 sziget, melyet Maldív – szigeteknek hívnak.

Az „atoll”-lok, a sziget-csoportok, hosszú, keskeny láncot formálnak melyek több, mint 800 km hosszan húzódnak észak-déli irányban. A szigetvilág szélessége, kelet – nyugati irányban kb. 140 km.

Az Indiai óceánban fekvő szigetek szépségét és talán a világ legegzotikusabb tengerparti üdülését, az Egyenlítő közelsége, a nap beesési szöge, a levegő hőmérsékletével megegyező meleg, világos türkizkék tengervíz (28 C) az egy-egy szálloda méretére szorítkozó, kis fehérhomokos, bujazöld szigetek, a gazdag halállomány és a korallzátonyok miatt utánozhatatlan vízipipás, és könnyűbúvár birodalom jelenti.

A Maldív – szigetek egyértelműen a világ búvárparadicsoma.

Kudahuvadhoo szigete egyike a titokzatos „hawittas”-nak nevezett domboknak. valószínűleg buddhista templomok, de régészek még nem vizsgálták meg ezeket. Thor Heyerdahl fedezte fel a szigetet, és leírásában azt állítja, hogy ez a mecset az egyik legszebb építészeti alkotás, amit valaha látott.

Malé: Kicsi, érdekes, sűrűn lakott sziget. Páratlanul látványos kis főváros. Tiszta, rendezett, mecsetekkel, piacokkal, kis utcácskákkal, néha álmos, de rendkívül bájos város.

Seenu (Addu atoll) a szigetek második számú városa. A legideálisabb hely, ahonnan kiindulva megtapasztalhatják a tradicionálisan maldív közösség hangulatát.