Medvehagyma: akár otthon is termeszthető

medvehagyma

A medvehagymát a Mecsekben a tavasz hírnökének tartják. Ilyenkor országszerte sokan keresik fel a bükkös, tölgyes, gyertyános erdőket, hogy begyűjtsék a jellegzetes fokhagyma illatú növényt. Azonban medvehagyma otthon is termeszthető akár balkonládában, kicsi a helyigénye és jól megfér a petrezselyem és a snidling társaságában.

Metélőhagyma (snidling) termesztése házilag

snidling

A metélőhagyma igen egészséges, a konyhában is változatos módon használhatjuk fel. A karcsú, fűszerű szárai folyamatosan vághatók, rövid időn belül ismét megfelelő hosszúságot és dússágot ér el. Hasonlóan a cserepes kiszerelésű fűszer- és gyógynövényekhez egész évben telepíthetjük, illetve magvetéssel tavasszal könnyen szaporíthatjuk.

A masszázsmedence pozitív hatásai az egészségre

jakuzzi

Manapság egyre több család tölti el az idejét wellnessezéssel, a hosszú hétvégékre mindig megtelnek a haza wellness szállodák. Az otthoni wellness is egyre népszerűbb, egyre többen vásárolnak masszázsmedencét, amely kiváló kikapcsolódásra, és ideális helyszíne a barátokkal való közös együttlétnek. Ugyanakkor a jakuzzi rendszeres használata kimutatott egészségjavító hatással rendelkezik.

Októberi varjúháj

Októberi varjúháj

A varjúháj félék közé több száz pozsgás növény tartozik, leggyakrabban az októberi varjúhájjal találkozhatunk. Előnye, hogy mire a kertben véget ér a nyári virágbőség, addigra pont ősz elejétől november végéig nyílnak az apró rózsaszín virágai, ráadásul a színt váltó levelei ilyenkor a legszebbek.