Seychelles nyaralás

Seychelle szk

A 115 szigetből álló szigetcsoport az Indiai Óceánban koráll zátonyok ezreivel várja az odautazókat. Világos türkizkék, meleg tengerével, számtalan festői szigetével, öblével, csodálatos növény- és állatvilágával, egzotikus kultúrájával a Seychelles – szigetek maga az Éden Kert.

A szigetcsoportot földrajzilag két részre osztják. A belső és külső szigetek csoportjára.

· A belső szigetek gránitképződmények és Mahétól legfeljebb 80 km távolságban is lehetnek. Mahe, Praslin, La Digue, Silhouette, Fregate aközött a 40 sziget között van, melyeket belső szigeteknek hívnak. Ezeken a belső szigeteken belül és ezek között nagyon könnyű navigálni, 40 km alatt van a vitorlázási távolság.

· A külső szigetek, melyekhez az Amirates, Alphonse, Farquhar és Aldabra is tartozik koráll eredetűek, és 120-700 tengeri mérföldre fekszenek Mahétól. Itt sokkal nehezebb navigálni és elég sok helyi előírást is be kell tartani.

Victoria
Seychelles fővárosa. Egyike a világ legkisebb fővárosainak, ami tulajdonképpen egy falu. Mahé szigetén található. A város nem régiben felújított utcái tiszta, és modern megjelenést kölcsönöz a városnak. A központban azonban találhatunk néhány régi házat, és üzletet, ami sajnos csak alig ad egy kis sajátos megjelenést a falunak.
Victoria Botanikus kert: Növénykülönlegességeket tekinthetnek meg a látogatók.

Aldabra atoll
Egyike a világ egyik legnagyobb korall szirtjének. 22km-en keresztül nyúlik el Ny-K irányban, és egy lagúnában végződik, ahol gyakori vendég a tigris cápa és a mantha rája. Aldabra szolgál az eredeti élőhelyéül az óriás szárazföldi teknősnek. A több mint 200.000 teknős mellett ugyanennyi tengeri madár figyelhető meg itt.

Anse Lazio
Praslin, és az ország talán legjobb strandja. Vakítóan fehér homokos strandja, a part gránit sziklái, és a hihetetlenül türkizkék óceán varázslatos képet kölcsönöz a tájnak.