Tenerife legszebb strandjai

tenerife strandok

Tenerife minden strandja nyilvános és ingyenes, csak a napernyők és nyugágyak használatáért kell fizetni. A hatalmas hegyek, és a hegyek lábánál elterülő kristálytiszta vizű, (eredetileg) feketehomokos strandok elvarázsolják az ide látogatókat. Tenerife sokkal többet nyújt, mint csak lustálkodást a strandon – a gyönyörű környezet például fantasztikus túrákra csábít. Számos lenyűgöző szépségű, egyedülálló természeti képződmény található itt.

Los Cristianos két aranyhomokos, igen színvonalas strandján szinte minden létező vízisport kipróbálható.

Az Európai Unió felmérése szerint Tenerifén találhatók Európa legtisztább strandjai. A szigeten a strandok vulkanikus eredetű fekete homokosak, az aranyhomokos strandokra a Szaharából szállítottak homokot. Sárga homokos strandok főleg a főváros, Santa Cruz környékén találhatóak.

Érdekes strand a Puerto de la Cruzban lévő Martianez-tó, amely tengervízzel feltöltött mesterséges tó. A Martianez-tó mellett található a Martianez strand, a szörfözők paradicsoma.

Érdemes még megemlíteni a Puerto de Santiago faluban található szép, és a csodálatosan tiszta feketehomokos strandot, a Playa de la Arenat. Az Európai Unió kék zászlaja is igazolja, hogy ez Európa egyik legtisztább strandja.

Kanári szigetek strandjai
Playa de Maspalomas

További utazási célpontok
Marseille látnivalók
Marseille strandok
Firenze látnivalók
Strandok – Tengerpartok
Dubai Strandok