Mauritius nyaralás

Port-Louis, a főváros, a sziget északnyugati részén fekszik. Napközben nyüzsgő, forgalmas kereskedelmi központ, éjszaka pedig a szórakozásé a város. A Le Caudan sétányon forr a levegő, rengeteg kaszinó, mozi, üzlet, bár, étterem és disco szórakoztatja a vendégeket. A piac szerves részét képezi a város életének, forgatagában mindenféle egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, ajándéktárgyat és fűszert vásárolhatunk. A Természettörténeti Múzeum a 17. századtól kezdve mutatja be a galambok, dodók és egyéb különleges madárfajok életét. Érdemes megtekinteni a Postamúzeumot is, ahol nagyon régi bélyegkollekciókat mutatnak be. Akiket az iszlám építészet érdekel, mindenképpen látogassa meg az 1850-ben épült Jummah mecsetet, valamint az Adelaide erődöt. A város északkeleti részének legnevezetesebb látnivalója Pére Laval sírja, ahol évről-évre zarándokok ezrei próbálnak erőt meríteni az emlékhelyből.

A Seewoosagur Ramgoolam botanikus kert a Pamplemousses nevű kicsiny falucska mellett található. A kert különleges növényeivel Mauritius egyik legfontosabb látnivalója.

Moka a fővárostól délre fekszik. Egyeteme mellett az indiai bevándorlók múzeumáról híres. Akit érdekel a történelem, az tekintse meg a Le Réduit épületet, melyet 1874-ben építettek, de jó ha tudjuk, hogy az épület csak évente két napot tart nyitva márciusban és októberben. Az 1830-as években épült Eureka Házat 1986-ban nyitották meg a nagyközönség előtt. Kiállítási anyaga művészeti, zenei alkotásokból, antik térképekből és kínai valamint indiai háztartási eszközökből áll

Curepipe nevezetességei: a Hotel de Ville, a botanikus kert, a Trou aux Cerfs valamint a Tamarind vízesés.

Black River Gorges Nemzeti Ritka növényeket és állatokat figyelhetnek meg a nemzeti parkban.

Fennsíkjának legmagasabb pontja 800 méter, a Piton de la Rivière Noire.