Bali nyaralás

Bali természeti attrakcióját hol fekete, hol fehér homokos partja, festői rizs teraszai, 3000 méter magasra tornyosuló vulkánja, ősi kráter tavai, szent barlangjai, és buja trópusi erdőinek növényvilága jelenti.

Bali gazdag kulturális öröksége mindenhol szembetűnő. Több, mint 2000 templom (Egy faluban minden családnak külön tempolma van, ami legtöbbször nagyobb, mint maga a lakóház), és palota található itt, számos fesztivál és szertartás szövi át mindennapjaikat. (Minden nap, minden cselekedet, már a reggelitől kezdve csak a szertartás után kezdődhet)

Számos lehetőség nyílik túrák és kirándulások keretében, hogy megtekintsék Bali látnivalóit.  Többek között a híres Besakih templomot a szent Agung hegy lejtőin, Batur tavát és aktív vulkánját, Ubudot, Legiánt, Nusa Duát, Tanah Lot templomát és Ulu Watut akár helikopterről is, ami rendkívüli látványban részesíti a látogatót. A természet kedvelői elmehetnek az Ubudtól nem messze található Madár Parkba, a sziget belsejében található Elefán Szafari Parkba, vagy akár a helyi termesztésű növényeket bemutató kertbe is. Ubud gazdag vásárlási lehetőségekben. Található itt fafaragás, kőszobrok, festmények, kézi készítésű ruhák, és ezüst ékszerek.

Akik szeretik a delfineket azok elmehetnek hajótúrára, ahol találkozhatnak az út során delfinekkel, vagy Sanurban úszhatnak is velük. Hajókirándulások keretében elmehetnek a közeli kis szigetekre is, vagy 1 órás repülőút útán Komodo szigetén tekinthetik meg a hatalmas komodoi varánuszokat. A búvárkodás szerelmeseinek Bali északi és keleti partszakasza ajánlott. (Menjangan Island, Tulamben, Pandang Bay, Nusa Peninda) Aki pedig szeretne megismerkedni az indonéz konyhával, annak lehetősége nyílik főzőleckéket venni pl.: Nusa Dua/ Benoa részén a Bumbu Bali Étteremben.