Ciprus nyaralás

Ciprus paradicsomi szigete természeti csodákban és történelmi emlékekben egyaránt gazdag. Több kilométer hosszú aranyhomokos tengerpart, simogató napsütés, kristálytiszta tenger, romantikus öblök, barátságos emberek, és számos felfedezésre váró műemlék várja az idelátogatókat.

Az antik és bizánci kultúra, a népművészetek kedvelői sok érdekességet láthatnak itt, hiszen az építészeti emlékek 9000 év és számos nép történelmét tükrözik. A legenda szerint ezen a csodálatos mediterrán szigeten emelkedett ki a habokból Aphrodité, a szépség és a szerelem Istennője, így joggal nevezik Ciprust a szerelem szigetének.

Lefkosia (Nicosia): Csillag alakú fallal vették körül. Az óváros, a XVI. századi velencei falakon belül, a legérdekesebb része Lefkosiának, a központ, és a kert, ami a falakon kívül helyezkedik el.

Troödos Massif: Síparadicsom az ország déli részén. Kykkos Kolostor Troödos déli részén található, a legismertebb kolostor, de nagyon zsúfolt turistákkal. A XII. században épült, tejesen felújították, ikon múzeumot alakítottak ki benne. Asinou a környék kolostorai közül az egyik legszebb, habár elég messze van.

Lemesos, Kolossi Kastély: A város mellett, a szőlő ültetvényekre nyíló kilátással XIII. századi kastély várja az ide látogatókat.

Salamis, Ciprus a kereszténység előtti legfontosabb városa volt, és ma is jelentős régészeti lelőhely. Római amfiteátrum, márványfürdő, mozaikok lelőhelye. A romok bizánci illetve római korból származnak.